Kantoorbeleggers waaronder Uni-Invest, NSI, Stena Realty, Intercity Management, Statenweg Beleggingen, Timeless Management van hebben hun krachten gebundeld door de oprichting van Campus Arena. Met dit initiatief gaan de vastgoedeigenaren het huidige desolate kantoorgebied in Amstel III in Amsterdam Zuid-Oost omtoveren tot een aantrekkelijk, levendig en kansrijk bedrijventerrein. Mattijs Kaak van Property Upgrade en mede initiatiefnemer van Campus Arena vertelt hierover: “Afgelopen donderdag 8 december hebben we een zeer succesvolle oprichtingsvergadering gehad. Uni-invest, NSI, Stena Realty, Intercity Management, Statenweg Beleggingen, Timeless Management BV en Skepp, allen eigenaren van kantoren aan de Hogehilweg, hebben toegezegd snel tot lidmaatschap over te gaan. De overige eigenaren of vertegenwoordigers waaronder Jones Lang LaSalle, Grontmij, HCI en Eurocommerce hebben eveneens enthousiast gereageerd. De gemeente Amsterdam was ook aanwezig bij de oprichtingsvergadering.”

Volgens Kaak is hiermee een hele goede basis gelegd om in 2012 concreet aan de slag te gaan om het kantorengebied rond de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost een nieuwe impuls te geven. Dit gebied kampt met hardnekkige leegstand.

“Bijzonder om te vermelden is dat de ‘Vereniging Campus Arena’ vrijdag 9 december 2011, de Award heeft gewonnen bij het Nicis Institute te Haarlem. Ook hier waren de geluiden zeer positief, gebaseerd op het concept van ‘Campus Arena’. Men ziet toekomst in de beoogde samenwerking en vooral als een goed voorbeeld / initiatief / concept”, aldus Kaak. Het Nicis Institute – het kennisinstituut over steden – organiseerde in samenwerking met Elba Media (uitgever van onder meer het vakblad Bedrijventerrein) een ‘expertatelier’ in Haarlem. Samen met zes deelnemers, waaronder Campus Arena, wilden ze komen tot concrete uitvoerbare acties. Kaak: “Geen oeverloze beleidspresentaties, analyses en terugblikken op de verslechterde marktomstandigheden. De zes deelnemers lieten praktijkvoorbeelden zien, waaronder ons concept op ‘Campus Arena’, welke praktische en haalbare handvaten geven, om succesvol bedrijventerreinen levendig, ondernemend en duurzaam te houden of te maken.”

Bron: www.vastgoedjournaal.nl